Tänään kävin tekemässä sen inhoamani intervallijuoksun. Olen siirtänyt sitä kaksi päivää mutta tänään tuntui siltä, että saan sen tehtyä ja oikeastaan minulla olikin ihan kivaa. Koira oli mukana juoksemassa ja sehän innostui vauhdista. Hyppi ja pomppi ja siitä oikein näki kuinka se nautti vauhdista ja siitä, että sai juosta kovaa. Se meinaa aina pidemmillä matkoilla tylsistyä, kun pitää hihnassa vain juosta tasaisesti mukana. Ymmärrän kyllä, että on ihanaa juosta vapaana ja haistella tuoksuja rauhassa. Saisinkohan tarjottua koirulille tänä viikonloppuna sellaisen mahdollisuuden?

tyyne.jpg

Olen nyt enemmän hiihtänyt kuin juossut, kun siihen on lopultakin täällä etelämmässäkin Suomea mahdollisuus. Se on tuonut mukavaa vaihtelua harjoitteluun. Tällä viikolla tuli tosin melkein itku ladulla, kun olin pidemmällä matkalla. Latujen piti olla kunnossa ja etukäteen riemuitsin, että onpa kiva, kun perinteisen ladutkin on saatu kuntoon (uskoin latutiedotteeseen, koska lunta oli satanut edeltävinä päivinä hyvä määrä). No, ei ollut latuja.. ainakaan luvatulla tavalla. Sen verran aloittelija tässä lajissa olen, että ilman latuja on kamala hiihtää. Polvet, varsinkin oikea, oli loppumatkasta aivan tulessa ja kyyneleet vain valuivat pahimmalla hetkellä. Mutta olin päättänyt hiihtää ja siitä en tinkinyt, tavoitteeseen (ja kotiin) oli päästävä. Jatkoin hiihtämistä sinnikkäästi, koska tiesin, että lopulta se latukin tulee vastaan ja sitten taas mentäisiin!

hiihto.jpg

Tuon hiihdon ja muunkin liikunnan jälkeen kroppa ilmoitteli, että kannattaisi pitää vähän lepoa. Väsytti ja lihakset oli jotenkin tosi kireänä. Päätin pari päivää levätä, syödä hyvin ja ainoastaan venytellä. Koiran kanssa kävin tekemässä pieniä kävelylenkkejä. Podin myös päänsärkyä ja jonkinasteista pientä ärtyneisyyttä. Silmätki oli hirvittävän turvoksissa, siis oikeasti turvoksissa. Sillä tavalla etten meinannut aamulla saada silmiä auki ja tunsin silmien ympärillä painavat pussit. Mihinköhän tämä muuten liittyy? Sen suhteen alkaa helpottamaan mutta se kesti useita päiviä.Tänään onneksi tuntuikin jo paremmalta ja teki mieli lähteäkin juoksemaan. Huomenna on suunnitelmissa aamuhiihto ja lounas rakkaan ystävän kanssa.

Näissä merkeissä toivotan kaikille mukavaa viikonloppua!