Liikunnanilo kun katoaa, heitän hanskat tiskiin enkä tee mitään. Paitsi syön ja löhöän. Nautiskelen.

IMG_20180825_104118.jpg

Toukokuinen Nuts Karhunkierros oli aivan pohjanoteeraus, sen jälkeinen paha olo, sairasloma, antibiootit, Ventolinet ja keuhkojen parantelu. Siitepölyallergia yllätti minut totaalisen täydellisesti. Konttaisella siskoni lähes pakotti jättämään leikin kesken mutta siihen en suostunut, koska olin sinne asti lähtenyt juoksemaan. Jälkeenpäin ajatellen keskeyttäminen olisi ollut järkevää. Juoksusta toipuminen veikin sitten pitkään ja jaksoin töihin viikon sairasloman jälkeen. Silti en todellakaan ollut siinä kunnossa, että olisin juossut saatika tehnyt muuta kuin kävellyt rauhallisesti. En ikinä olisi uskonut, että keuhkot voivat olla niin huonolla hapella ja miten pahalta tuntuu, kun happi ei vain riitä. Nyt sitten suunnittelen ensi kevään koitosta silmälläpitäen allergian mahdollisuutta ja sen tuomia ongelmia. 

IMG_20180805_130536.jpg

Kesä meni nautiskellen, tein kevyitä juoksulenkkejä, uin paljon, kokeilin jälleen suppailua ja haave omasta pumpattavasta sup- laudasta vaan suureni. Vielä en ole haavetta toteuttanut.. Ai niin, kävin myös ratsastamassa pitkästä aikaa. Tyttäreni halusi tunnin kahdestaan minun kanssani ja mehän varattiin tunti! Sain harjata, satuloida, kuopsuttaa ja rapsuttaa. Tunnilla pääsin kokeilemaan ravia ja jopa laukkaakin, enkä edes tippunut. Aivan huippukokemus. 

IMG_20180727_181909.jpg

Kaikki tavoitteellinen liikunta kesän aikana ärsytti enkä jaksanut liikkua kuin sen minkä huvitti ja nyt tämä laiskottelu kostautuu. Kunto on pohjalukemissa, paino noussut mutta toisaalta nyt into liikkua on kova. Kunhan en taas intoilisi liikaa ja löytäisin kultaisen keskitien liikkumisen suhteen. Enkä tekisi liikaa kerralla ja sitten taas makaisin raatona sohvalla.Mutta jospa tämä tästä. Koko kesän olen kulkenut pyörällä töissä ja nyt huomaa, että se tuottaa tulosta. Aion jatkaa pyöräilyä niin pitkään kuin mahdollista. Olen oikeasti aika onnellinen siitä, että minulla on mahdollisuus käydä pyörällä töissä.

IMG_20180827_200617.jpg

Sekin tuottaa iloa, että työnantaja tarjoaa kerran viikossa meille ilmaisen jumpan. Sinne tosin menin ensimmäisellä kerralla hieman asenteellisesti ja sain yllättyä iloisesti! Tunnilla oli hauskaa, sain jopa jonkinlaisen hurmoksenkin päälle ja tunnelma ei todellakaan ollut niinkuin joskus vuosia sitten aerobic- tunnilla (step- tunnit oli kamalia!!). Hiki valui jopa nilkoista ja sykkeet nousi. Tunnin jälkeen pyöräilin hymyillen kotiin.

Eli siis, pyöräilyä, juoksua ja jumppaa. Kehonhuolto on siis paikallaan, tunnen oikein miten jäykkä olen. Tänään kävinkin aamulla jooga- tunnilla ja voi miten se olikin taivaallista. Jollain tavalla sain siitä enemmän kuin pilateksesta vaikka sen nimeen aina hehkutankin. Täytyy käydä joogaamassa uudelleen muutama kerta, niin voin sitten sanoa, mikä on hyvä juuri minulle. Oikea jalka on kiukutellut keväästä asti, ollen välillä parempi ja välillä niin kipeä ja turvoksissa ettei kenkä mahdu jalkaan ja joutuu linkuttamaan. Johtuuko uusista juoksulenkkareista vai jostain muusta, en tiedä. Kipu tuntuu oikean jalkaterän ulkoreunassa ja keskellä jalkapohjaa. Lääkäriin asti en ole vaivautunut mutta hieroja on jo varattuna ja hän saa sitä katsoa. Mikä lie kireys siellä jumittaa koko oikean puolen kropasta, vaikuttaa oikeasti jopa juoksussa askellukseen.