Viikon pitkä juoksu on takana ja huh, kun otti koville. Tai ei itse juoksu vaan sen jälkeinen olo oli huono. Vapisutti, hirveä jano ja takareidet ja pakarat meinaa vetää kramppiin. Vettä koneeseen ja venyttelyä saunan lauteilla pienessä lämmössä. Pikku hiljaa alkaa onneksi helpottamaan. Kaikesta huolimatta juoksu kyllä palkitsee ja nyt jo haaveilen tulevasta yöstä, kun nukun hyvin fyysisen rasituksen jälkeen. Tykkään pitkistä juoksuista, vaikka olenkin päässyt niiden makuun vasta viime aikoina (kiitos juoksukellon!), ja pääsen aina jossain vaiheessa siihen tilaan, että huomaan ajattelevani - en mitään. Sitä hetkeä ennen päässä käy kova hyörinä ja viikon aikana tapahtuneet asiat pyörivät mielessä. Pitkällä juoksulenkillä nautin myös siitä tunteesta, kun jalat vain vievät eteenpäin ja tunnen rytmin ja kuulen lumen tai hiekan äänen jalan alla. Välillä pitää oikein nauraa ääneen, kun tuntuu niin hyvältä!

jalat.jpg

 

Tällä viikolla kävin myös hiihtämässä, ensimmäistä kertaa tälle talvelle. Ostin uudet sukset, joista olin haaveillut pitkään; Peltosen skin- sukset. Aina valmiit ja toimii lähes kelissä kuin kelissä. Autotallissa on toki vanhat ja vähän käytetyt Madhusit. En osaa niitä voidella ja siksi käyttö on ollut vähäistä. Kun ne aikanaan itselleni sain, kuvittelin, että tosta noin vaan opettelen voitelun ja hiihdän päivittäin. Eihän se tietenkään mennyt niin. Olen luonteeltani sellainen, että jos saan päähäni, että haluan lähteä hiihtämään, pitää sen onnistua helposti. En ole valmis ensin voitelemaan ja miettimään luistoa tai pitoa. Nyt minulla on tilanne, että voin vain lähteä ladulle. Ne ladut tosin sulivat ensimmäisen hiihtopäiväni jälkeen, seuraavana aamuna satoi vettä eikä lunta ollut enää missään. Uskomatonta.

sukset.jpg

Tällä viikolla olen toki ehtinyt tekemään muutakin kuin harrastamaan liikuntaa. Koulutuksen merkeissä vietin yön Helsingissä hotelli Katajanokassa enkä voi muuta kuin suositella kokeilemaan sitä. Sänky ja tyynyt olivat täydelliset, palvelu miellyttävää ja aamupala maistuvaa. Myös hotellihuoneen siisteys ja ilmapiiri yllätti ja viihdyin erittäin hyvin. Koulutuksen aikana pääsi nauttimaan hyvästä ruoasta ja hyvästä seurasta sekä laadukas tiedonsaanti oli taattua. Mukavat kaksi päivää!

alkuruoka.jpg

Alkupalaa Pörssitalossa

katajanokka.jpg

Näkymät vankilan ikkunasta

 

ruoka.jpg

Aamupalaa..

Näissä tunnelmissa uuteen viikkoon!